Monstername vaste stoffen dan je denkt | Gerard de Ruiter - ProcessControl

2021-11-05 07:30:49 By : Mr. Henry Chen

Het bemonsteren van vaste stoffen in de vorm van poeder, grove of fijne deeltjes, korrels en andere vormen bulkgoederen. producten worden voor vervoer en opslag in balen en zakken van verpakte afmetingen (oa big bags). De monsters die uit enkele zakken worden genomen, uitgifte zijn voor de volledige lading van zending.

Monsters van grondstoffen Bij mijn klanten, oa binnen de chemische industrie, worden de grondstoffen in zakken of big bags aangeleverd. Van deze bulkgrondstoffen moeten monsters worden genomen om de kwaliteit van de partij te bepalen.

Het zou ideaal zijn als je monsters kunnen nemen van elke verpakking om er zeker van te zijn dat het eindmonster representatief is voor de hele partij. In de praktijk is dit natuurlijk niet mogelijk. Het is daarom van belang dat je het meest representatieve monster verkrijgt, maar dat het monsternameproces niet te veel tijd in beslag neemt en het effect op de goederen en op de verpakking minimaal is. Het komt er eerst op neer dat er basismonsters worden genomen uit verschillende zakken. Het eindmonster wordt dan gemaakt van de basismonsters.

De toe te passagiers monsternemingsmethode hangt af van van van:

Zak open scheuren Ik zie nog regelmatig dat voor de monsterneming een zak wordt open gescheurd en dat er een lepel een monster uit de wordt genomen. Het monster gaat in een zakje, potje of flesje naar het laboratorium om de kwaliteit van de (grond)stof te analyseren.

Dit kan handiger en veiliger. Stel dat een bedrijf aangeleverde grondstoffen wil controleren, bijvoorbeeld door een sample te nemen uit een big bag. Van neem een ​​stapel zakken van 25 kilo op een pallet. Je wilt dan via de zijkant van de zak van boven een monster nemen om te laten bepalen van de kwaliteit in orde is en de grondstof het proces in mag.

Draagbare monsternametools Speciaal voor deze monstername-applicaties van droge stoffen zijn er monsternametools zoals de PowerProof verkrijgbaar. De motor voor de aandrijving van de tool, verkrijgbaar in twee uitvoeringen: elektrische accu tool van Milkwa pneumatisch tbvex-omgeving, is geschikt voor de ontwikkeling, cosmetica, een farmaceutische en chemische industrie. Zo'n gereedschap is ideaal als je uit meerdere zakken monsters moet nemen. Je hebt alle uitrusting bij je en kunt aan stuk deur.

In plaats van de zak open te scheuren, steek je nu een lans dwars door de verpakking heen. In de lans (of probe) zit een schroef die draait en het materiaal transporteert naar het sample-zakje of -flesje. Hierdoor ontstaan ​​er geen verspilling, je maakt een 'mooie' opening en je krijgt niet meer te hannesen met een lepel om een ​​monster voor het lab te verkrijgen. Het monstername-instrument is verkrijgbaar in horizontale of verticale monsternameconfiguratie. Ook de lans is in verschillende lengtes leverbaar: 300, 600, 900, 1200 en 1500mm. De keuze is afhankelijk van de toepassing. Ga bijvoorbeeld uit een big bag samplen van uit 25 kg zakken op een pallet. De onderdelen die in contact komen met het product zijn vervaardigd van 304L – 316L roestvrij staal, PEEK.

Schoon, veilig en snel Met zo'n handig, ergonomische monsternametool verloopt het beter, veiliger en sneller. De bemonstering is betrouwbare werking van de kern van het product met een roterende beweging. De monsters zijn representatief voor de verschillende lagen die door de sonde worden doorkruist. Over het kleine gat dat ontstaat uit de lans door de verpakking wordt heen wordt gebruikt, plak na afloop een sticker met de tekst 'sampled' zodat iedereen ziet dat er uit een monster is genomen.

Het PowerProof monsternamesysteem wordt altijd geleverd met reinigingsborstel, accuboor met reservebatterij en snellader. Het uit elkaar halen van het gereedschap is slechts 1 handeling. Je haalt er een borstel doorheen en zo maak je het systeem snel schoon of je reinigt het systeem met perslucht, alcohol of door middel van sterilisatie in een autoclaaf.

Van poeder tot granulaten Laatst nog uitwerking een klant Hitma via onze monstername-website. Hij wilde de prijs weten van een monsternamesysteem voor vaste stoffen om inkomende grondstoffen te controleren. Ik nam contact op en er volgde een demo op locatie. De monsternametool was nodig voor monstername van diverse producten. Van heel fijn poeder tot granulaten. Dit vraagt ​​om gebruik van verschillende schroeven, die eenvoudig kunnen worden verwisseld. Dit gaat bij de PowerProof heel simpel en je kunt kiezen uit diverse schroeven, voor fijne poeders en granulaten, korrels tot circa 5mm van verschillende lengtes. In deze video zie je een demonstratie van de PowerProof sampler: https://youtu.be/QoQSr724Fao.

Werkplezier De klant was de demo-liefhebber. Vroeger was eerder bij hen nog niet bekend dat er zo'n soort monsternametool bestaat en dat deze zo handig werkt. Maar vanaf nu scheurt men in dit bedrijf geen zakken meer open en de lepel om het monster te nemen is overbodig. Ook morsen is verleden tijd en plakken de zak na afloop van de monstername weer eenvoudig dicht. Met gemak kunnen ze dagelijks meer monsters nemen en niemand komt met zijn of haar handen in contact met het medium. Zo'n mooi stukje gereedschap mag eigenlijk niet ontbreken in een omgeving waar frequente monsters van poeders, vlokken, granulaten en andere stoffen moeten worden. Het maakt je werk een stuk prettiger.

In de nieuwste uitgave van Process Control is er oa aandacht voor Groen staal, Hoe intelligente data-analyse een basis voor Smart Factory en, Nieuw MES-systeem voor specialistische spuitgietfabriek.

Wilt u het hele tijdschrift lezen? Mail dan naar info@processcontrol.nl.

Het platform WaterForum biedt u het laatste nieuws uit het hart van de watersector. Met een blad en een meest nieuwsbrief zit de redactie het actuele nieuws. Watertechnologie is een belangrijk onderwerp; meet- en regeltechniek, besturen nummer en automatiseren komen in ieder terug. Benieuwd? Kijk eens op de site.

OTAR is het vakblad voor beheerders beheer en onderhoud infrastructuur. Aangezien OTAR regelmatig schrijft over waterbeheer (hoogwaterbescherming, riolering, waterbeheer, enz.) Klik op de cover om naar de site te gaan.

Home Nieuwsbrief Agenda Vacatures Magazine Abonneren Contact

AcquiMedia Amstelwijckweg 15 3316 BB DORDRECHT E info@acquimedia.nl T 0184-481041 W acquimedia.nl